Starostové žádali hejtmana o pomoc. Nejvíce diskutovanými tématy byly dostavby silnic R7 a R6 a záchranka

Pavel Macák 2013-12-04 00:09:00

Louny – Setkání starostů z celého okresu Louny s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem, jeho prvním náměstkem Stanislavem Rybákem a vedoucími několika odborů Krajského úřadu se uskutečnilo minulý čtvrtek v zasedací místnosti Městského úřadu v Lounech. Více snímků ze setkání zde.

Hejtman Bubeníček nejprve přítomným předestřel výsledky ročního působení vedení kraje od voleb krajských zastupitelů v loňském a následně dal prostor starostům, aby vznesli připomínky a náměty. Jako první vystoupil starosta Podbořan Radek Reindl, který poukázal na zvažované omezení rychlé záchranné služby na Podbořansku, která by podle krajského rozhodnutí měla jezdit s lékařem pouze přes den. „Je to nesmysl již proto, že se jedná o velký region, přes který prochází frekventovaná silnice I/6, kde jsou časté havárie,“ zdůvodňoval Reindl. Na jeho podporu vystoupil i starosta Blatna Václav Beneš. Ten také dodal, že zdejší region trápí likvidace obvodního oddělení Policie ČR v Kryrech a stoupající kriminalita. O omezení Zdravotnické záchranné služby hovořila rovněž starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Starosta Obory Jiří Markup zase požádal hejtmana o to, aby se více zasadil o přípravu dostavby rychlostní komunikace R7 mezi Slaným a Postoloprty a stejný požadavek přednesl i starosta Loun Radovan Šabata, který ještě dodal, že je potřeba, aby se kraj zasadil i o rekonstrukci silničního průtahu městem, který má na starosti Správa a údržba silnic Dubí. Na nevyhovující přístup k nápravě nedostatků na silnici I/28 ze strany Ředitelství silnic a dálnic si stěžoval také starosta Rané Jaroslav Veselý a k problému nedostatečné dopravní obslužnosti do Třeskonic se vyjádřila také jedna přítomná občanka z této obce.
Hejtman Bubeníček přislíbil, že se bude přednesenými náměty zabývat a zejména v otázce dostavby R7 a R6 se pokusí vyjednávat s novým ministrem dopravy po sestavení vlády.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video