Další schodkový rozpočet. Tentokrát v Postoloprtech

Pavel Macák 2013-12-06 00:39:00

Postoloprty – Ještě, že města a obce mají našetřeno z minulých let. Ve většině případů rozpočtů na příští rok totiž výdaje přesahují příjmy a tak si zastupitelé musí pomoci z rezerv. Ne jinak je tomu v Postoloprtech, kde asi jako první schválili rozpočet města na příští rok. Zastupitelů se jednání minulou středu zúčastnilo sedmnáct a hned v úvodu byla starostou města Václavem Iblem oznámena rezignace dvou z nich, Vojtěcha Bernáta (Koalice HNHRM a TOP 09) a Petra Chládka (Nový Impuls pro Postoloprty). Jejich místa nově zaujali a slavnostní slib složili první náhradníci z uvedených stran Jan Wróblewski a Slavomír Musil.

Vzhledem k tomu, že se na jednání tohoto zastupitelstva nedostavili žádní občané města, nebyly ani z jejich strany podány žádné připomínky a náměty. V dalším bodu projednávalo zastupitelstvo města otázku podání žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad na vybudování multifunkčního hřiště v areálu základní školy na Draguši, které bude podle projektu stát zhruba osm a půl milionu korun. Dotace by měla být ve výši 85 procent nákladů a tak bylo potřebné, aby zastupitelé schválili, že se v investičním rozpočtu bude s doplatkem počítat. Většinou hlasů bylo podání žádosti schváleno. „Stalo se tak na poslední chvíli, protože termín pro odevzdání žádostí končil 29. listopadu,“ uvedl starosta Ibl, který dokumenty osobně minulý pátek předal žádost na ROP Severozápad.
Následně zastupitelé schválili rozpočet na příští rok, který předpokládá příjmy ve výši 65,15 milionu korun, a výdaje dosáhnou 72,3 miliony korun. Rozdíl bude kryt z rezervního fondu města, který v současnosti dosahuje výše 24,7 milionu korun. „Předpokládáme ovšem, že pokud na některé akce získáme dotaci a pokud ve výběrových řízeních vybereme dodavatele, kteří práce vykonají za s nižší ceny, schodek nebude tak vysoký,“ podotkl starosta města. Poslední jednání městského zastupitelstva v letošním roce v Postoloprtech by se mělo uskutečnit 18. prosince.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video