Mužské sbory v Křížově vile

Iveta Drlíková 2013-12-06 14:58:00

Žatec – Nastala adventní doba a s ní také období koncertů. V Křížově vile můžete jeden navštívit už v úterý 10. prosince od 18 hodin, kdy zde zazní skladby v podání dvou mužských  sborů. Vystoupí „Příležitostné pěvecké sdružení“ (PPS) z Mostu a „Boreae cantores“ z Teplic. V programu zazní například Brahmsova Ukolébavka, česká vánoční píseň Den přeslavný, hudba Giovanniho Pierluigiho da Palestriny a v tomto předvánočním repertoáru samozřejmě nemůže chybět ani dílo Adama Michny z Otradovic. Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji v Křížově vile za  40 korun, v den koncertu  je pořídíte za 60 korun.

PPS vzniklo v roce 2012 jako záskok za Pěvecké sdružení severočeských učitelů na adventní koncert v německém Seiffenu. V letošní roce odzpívali několika koncertů na akcích spojených s činností mosteckého občanského sdružení Cirkus. Naposledy vystupovali ve Vtelně u příležitosti dne Svatého Václava. Jeho členy jsou David Pražák, Martin Čičel, Martin Bažant a Jan Vávra. Teplická Boreae cantores je komorní pěvecký ansámbl sboru Collegium hortensis. Specializuje se na vokální hudbu starších období. V autentickém podání  interpretuje gregoriánský chorál, hudbu vrcholné renesance a raného baroka, příležitostně se pouští také do skladeb mladších, včetně soudobých. Mužské obsazení všech hlasů navazuje na starou církevní  tradici a jeho specifický zvuk je pro dnešního posluchače atraktivním  zpestřením. Jeho členové jsou Jan Zástěra, David Pražák, Roman Proch, Martin Vršecký a Martin Budek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video