V Žatci chtějí příští rok hodně investovat

Veronika Salášková 2013-12-12 00:11:00

Žatec – Naposledy v letošním roce se sejdou žatečtí zastupitelé na zasedání dnes, ve čtvrtek 12. prosince od 17 hodin. Na programu mají zásadní věci jako třeba schválení rozpočtu města na příští rok.

Rozpočet města je sestaven jako vyrovnaný, předpokládané příjmy i výdaje dosahují shodné výše 306 milionů 516 tisíc korun.  V daňových příjmech se předpokládá vybrání částky 215 milionů korun. Ta se skládá z veškerých daní jak fyzických, tak právnických osob, daně z nemovitostí a různých jiných poplatků. Další položku tvoří nedaňové příjmy 43 milionů korun čili příjmy plynoucí z odpadů, školného a úroků, které město získává ze zhodnocování svých finančních prostředků, či příjmy z parkování a z pokut. Kapitálové příjmy počítají s položkou 17 milionů korun z předpokládaného prodeje majetku města. Dotace od státu či kraje na činnost státní správy či příspěvky na činnost samosprávy pak dosahují výše okolo dvaceti milionů korun.
Podstatnou součástí výdajů jsou investice a opravy ve městě na rok 2014, počítá se na ně se 72 miliony korun. Do návrhu se dostalo více než dvacet investičních akcí například první etapa výměny elektroinstalace na žateckém gymnáziu, rekonstrukce bazénu Základní školy Jižní, řešení rekonstrukce ulice Dukelská, první etapa vybudování zasíťování a vybudování parkoviště v lokalitě Kamenný vršek, regenerace pravého břehu Ohře.
Tak zvaně pod čarou jsou pak připraveny další akce, které se budou realizovat v případě získání dotací. Zařazen je sem také projekt na záchranu objektu papíren a vybudování depozitáře pro muzeum v této budově v celkové výši 52 milionů korun. Žádost o dotaci na něj byla na konci listopadu odeslána do Regionálního operačního programu Severozápad. Dále pod čarou čeká projekt zateplení a výměny oken Mateřské školy U Jezu, vybudování další části cyklostezky Ohře, žádost na vybudování tréninkových hřišť s umělou trávou u hřiště Slavoje, regenerace městské zeleně v prostoru pod hradbami a odvodnění lokalit Lounská a Staňkovická.
Na tyto akce je prozatím vyčleněná částka v hodnotě asi 18 milionů korun. Konečné slovo v rozhodování o tom, jaké akce se budou v příštím roce realizovat, budou mít zastupitelé na čtvrtečním jednání.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video