Zvítězila v projektu Dětský čin roku

Redakce 2013-12-19 00:53:00

Žatec, Praha – Michaela Kačenáková, studentka 8. třídy žatecké Základní školy Petra Bezruče, uspěla v 9. ročníku celostátního projektu „Dětský čin roku“. Zvítězila se svou literární prací v kategorii „Pomoc v rodině“, kde popisuje, jak pomáhala své babičce, která onemocněla Alzheimerovou chorobou. 

„Letos jsme oproti loňskému roku zaznamenali rekordní nárůst dětských příběhů a jsme za to nesmírně rádi. Je vidět, že děti nejsou ke svému okolí lhostejné a nebojí se o dobrých skutcích mluvit. Věříme, že náš projekt bude děti i nadále motivovat k tomu, aby na dobro kolem nás nezapomínaly a zachovaly si stále tak srdečný a otevřený přístup,“ říká Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku. Do soutěže dorazilo celkem 14000 příběhů, z nichž porota vybrala nejprve pět semifinálových v každé ze šesti kategorií. O vítězných pak rozhodovalo hlasování na webových stránkách projektu.
Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo poslední listopadový čtvrtek na Staroměstské radnici v Praze za účasti ministra školství v demisi Dalibora Štyse. Akci moderoval Aleš Háma, který je současně i předsedou projektu. Na úvod zazpíval Vlasta Horváth, vítěz Superstar. Každá z oceněných kategorií měla svého patrona z řad celebrit. Michaelu podporovala při čtení jejího příběhu herečka Jitka Čvančarová. Dalšími patrony byli například Jan Révai, Zora Jandová, Petra Černocká, Zbyněk Drda, Pavel Nový, Lucie Hadašová a Jiří Ježek. Výherci kromě diplomů a zajímavých věcných dárků získali pro svoji školu také šek ve výši 10000 korun na učební pomůcky.
Po slavnostním vyhlášení na Staroměstské radnici a občerstvení si výherci užili zábavné odpoledne s atraktivním programem, ke kterému patřilo například pilotování letadla a soutěže o další zajímavé ceny. I tady se opět potkali s dalšími zajímavými osobnostmi, třeba s hercem Petrem Vackem nebo modelkou a miss ČR Lucií Křížkovou (Váchovou). Příběh žatecké vítězky si můžete přečíst na stránkách www.detskycinroku.czNa snímku Michaela Kačenáková na snímku s Janem Révaiem na Staroměstské radnici v Praze.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video