Úvod   /   Zprávy   /   Lidem byla na sále zima

Lidem byla na sále zima

Pavel Macák 2011-07-30 00:05:00

Dobroměřice – Značné tepelné ztráty na budově Kulturního domu v Dobroměřicích způsobuje špatně odizolovaná střecha. Tento problém se před časem rozhodlo řešit vedení obce, když se rozhodlo pro zateplení této části objektu.

„Šlo skutečně o velké tepelné ztráty. Nejenže jsme hodně protopili, ale nakonec byla zima i lidem, kteří se zde bavili při různých kulturních akcích,“ uvedl místostarosta Jaroslav Fořt. Projekt i povolení na zateplení je již zpracováno a nyní se jen čeká na potvrzení dotace, o kterou obec žádala prostřednictvím Mikroregionu Třebívlice, jehož je členem. „Byli bychom rádi, kdyby se zateplení střechy podařilo dokončit do topné sezóny. Snad se to podaří,“ doufá místostarosta.
Ale nejde jen o kulturní dům. Obec má v plánu v nejbližší době také zahájit opravu fasády a zvelebit interiér kostela sv. Matouše, na což je již projekt zpracován a zrekonstruovat budovu bývalé školy, kde by mělo vzniknout centrum obce s tím, že zde bude sídlit obecní úřad, knihovna, počítačové a internetové středisko a klubovny pro některé zájmové organizace. I na tuto akci bude samozřejmě obec žádat o dotace.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video