Mlsná koza láká na dobroty

Veronika Salášková 2014-01-14 10:26:00

Žatec – Rozsáhlou rekonstrukcí prošel v posledních měsících dům v žatecké Dvořákově ulici s číslem 22. Před desetiletími v něm sídlila tiskárna, která vydávala německou obdobu našeho týdeníku Žatecké noviny. Dále se zde tiskly knihy a další tiskoviny. V přízemí tohoto domu nedaleko divadla vznikla originální kavárna – Mlsná Koza, která toto pondělí otevřela. Proto jsem se v ní zastavila zjistit několik podrobností. Zastihla jsem zde přímo jednoho ze spolumajitelů – Libora Dongrese.

Kde se zrodil nápad otevřít v Žatci originální kavárnu?
Vždy jsem měl sen mít vlastní kavárnu. Před jednou z Dočesných jsem si uvědomil, že v její nabídce chybí možnost dát si kávu. Proto jsme na minulých Dočesných otevřeli stánek kavárny. Odezva lidí byla velká. Díky tomu vznikl nápad zřídit v Žatci kamennou kavárnu, kde káva chutná tak, jak má.
Jakou kávu budete tedy v kavárně nabízet?
Naše motto zní „Mlsná Koza – kavárna z lásky ke kávě“. Tímto heslem se hodláme řídit. Nabídneme proto u nás zákazníkům kvalitní výběrovou kávu z malých pražíren z Čech a Evropy. Máme v plánu dělat pro lidi i osvětu o kávě – například přednášky zábavnou formou a samozřejmě také degustace.
Co dalšího kromě kvalitní kávy budou moci návštěvníci u Mlsné Kozy ochutnat?
Mlsná Koza bude kavárnou pro všechny mlsaly. Budou mít možnost zde ochutnat a zakoupit si i domů vína, těstoviny a nejrůznější lahůdky – například sladké dortíky, mošty, sušené houby, paštiky, sýry, čokoládu tabulkovou i vařenou a ochutnat kávové boby a další dobroty. Chceme dbát na to, aby výrobek měl za dané peníze odpovídající kvalitu.
Jak vzniklo jméno kavárny – Mlsná Koza?
Koza je jednak mlsné zvíře a ráda si pochutná, jednak je trochu ulítlá. Proto je prostředí kavárny pestré a veselé ve stylu dnešní doby. Vytvořili jsme různé vtípky pro pobavení zákazníků. Zařízení interiéru je ze dřeva a přírodních materiálů.
Kde naleznou lidé další informace o kavárně?
Další informace a novinky zájemci zjistí na naší stránce na Facebooku Mlsná Koza – aneb jak stavíme kavárnu v Žatci. Naleznou zde také fotografie z průběhu budování kavárny.
Děkuji Vám za rozhovor.  Ptala se Veronika Salášková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video