Úvod   /   Zprávy   /   Škola plná robotů

Škola plná robotů

Jan Vnouček 2014-01-15 00:14:00

Podbořany – Novou technickou učebnu na výuku robotiky pro studijní obor Strojírenství se zaměřením na mechatroniku v pátek oficiálně představilo Gymnázium a střední odborná škola v Podbořanech. U příležitosti dne otevřených dveří přijeli moderně vybavenou třídu do učiliště  slavnostně otevřít představitelé ministerstva školství, Ústeckého kraje a města Podbořany. Více snímků z otevření učebny zde.

Projekt, jehož součástí bylo i pořízení technického vybavení a uceleného výukového systému v hodnotě cca 680 tisíc korun, byl spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu.
Podbořanská střední škola za získané finance pořídila čtrnáct nových robotických stavebnic, vyvinutých speciálně pro ni firmou Mechatronic Education (celkem jich už mají 20). Ty společně s elektronickými výukovými materiály a softwarovými programy umožňují  studentům čtyřletého maturitního oboru získávat dovednosti v technických, dnes na trhu práce velmi žádaných disciplínách. Pod dohledem vedoucího oboru Jiřího Otipky se naučí 3D konstruování v programech CAD/CAM, programování CNC obráběcích strojů a základy programování PLC algoritmů, které se užívají v robotice. Absolventi tak například umí programovat automatickou výrobní linku.
Podobný výukový systém v Ústeckém kraji používají společně s podbořanskou školou již jen technické školy ve Varnsdorfu a v Mostě.
Na snímku symbolickou pásku do nové technické učebny robotiky na podbořanském učilišti přestříhávají náměstek ministra školství Jindřich Fryč (zleva), náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Vaňhová a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Ústeckého kraje Dagmar Waicová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video