Díry v silnici opraví nový stroj

Dana Studničková 2011-05-08 00:28:00

Louny – Zcela nový stroj bude sloužit na Lounsku k drobným opravám vozovek. Zakoupila ho Technická správa města Loun (dál TSML) a v minulých dnech ho představila novinářům. Jde vlastně jen o nástavbu na vůz Magma, který již TSML vlastní. Na její výměnu stačí běžný vysokozdvižný vozík. Cena nového zařízení byla asi 650 000 Kč bez DPH.

Celý postup je velmi jednoduchý a rychlý. Nejprve jde pracovní hadicí silný proud vzduchu, který vymete dokonale z opravované prohlubně všechno smetí a drobné kamínky. Poté se stejnou cestou nastříká jemná vrstvička asfaltového gelu, která vytvoří lepivou výstelku díry. Následuje směs gelu s drobným štěrkem a zcela nahoru přijde suchý štěrk. Velkou výhodou je, že okamžitě po skončení práce je opravená komunikace sjízdná a to i pro těžkou techniku. Na místo se ale přece ještě jednou musí – odmést přebytečný suchý štěrk.
Podle představy ředitele TSML Jaroslava Opata by se mohly opravovat vždy celé ulice, včetně drobných nedostatků, aby se nebezpečí pro řidiče dále nezvětšovalo.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video