Všichni chtějí dostavět R7

Pavel Macák 2014-01-22 00:28:00

Louny, Postoloprty – Primátoři měst a starostové z lounského, chomutovského a mosteckého regionu, kteří se podepsali pod výzvu za dostavbu rychlostní sinice R7, se již nemohou dočkat, až bude prezidentem jmenována nová vláda, aby si sjednali schůzku u ministra dopravy a řešili s ním navrácení dostavby rychlostní komunikace mezi prioritní akce.

„Určitě to nebude jednoduché, ale trváme na tom, že je nutné, aby se tato přetížená silnice přebudovala na čtyřproudovou, protože z německé strany na hranice se již tak děje a my se obáváme toho, že tudy bude jezdit stále více kamionů a úsek bude o to nebezpečnější. Na druhé straně je také třeba, aby se kvalitnější dopravní tepnou ještě více otevřely dveře pro nové investory do průmyslové zóny Triangle, ale i dalších na Chomutovsku a Mostecku,“ uvedl starosta Loun Radovan Šabata. Starosta Šabata dodal, že Ředitelství silnic a dálnic Chomutov požádalo o prodloužení územního řízení na stavbu R7 v úseku Sulec – Panenský Týnec hranice okresu. O úseku obchvat Sulec – Chlumčany nyní probíhá řízení s majiteli pozemku, kvůli jeho soudnímu odvolání a čeká se na soudní řízení, které by mělo v tomto sporu rozhodnout.
„Minulý týden jsme se dohodli s primátorem Chomutova Janem Marešem, že se v tomto týdnu sejdeme a na schůzce s novým ředitelem chomutovského Ředitelství silnic a dálnic, abychom zjistili současný stav rozpracovanosti záměru výstavby R7. V sobotu jsem se byl také povídat na postupu výstavby rychlostní komunikace v soudsedním Německu, kde je dokončen úsek Chemnitz – Zshopau. S hrůzou jsem konstatoval kolik kamionů, především ze Slovenska, už dnes jezdí po této trase a samozřejmě také pak projíždí po našem městské obchvatu směrem na Prahu nebo opačně. S primátorem Chomutova jsme se rozhodli, že necháme znovu zjistit  průjezdnost vozidel po silnici I/7, abychom měli v ruce pro ministra dopravy pádné argumenty,” řekl starosta Šabata.
Podobně se k problému vyjádřil i starosta Postoloprt Václav Ibl a dodal, že těsně před závěrem roku obdržel dopis z ministerstva dopravy, ve kterém ředitel odboru infrastruktury a územního plánu Josef Kubovský oznamuje zahájení řízení o prodloužení platnosti stavebního povolení R7 „Postoloprty – mimoúrovňové křížení Bitozeves“, které má skončit 23. ledna letošního roku. „Již to je podle mne jistý posun k realizaci našeho společného cíle,“ dodal Ibl.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video