Nad městem visí Damoklův mec

Redakce 2014-01-29 00:02:00

Louny – Studie proveditelnosti staveb kořenových čističek odpadních vod v městských částech Brloh a Nečichy byla na pořadu jednání rady města Loun v úvodu minulého týdne.

„Nyní se musíme zaměřit na majetkoprávní vyrovnání s vlastníky pozemků, na kterých by měly čističky v obou obcích být postaveny. V Brlohu máme vytipovány tři, podle studie možné, lokality, kde by mohla čistička být postavena. Jeden pozemek patří městu a další dva jsou v soukromém vlastnictví. S majitelem jsme již jednali a ten s případnou směnou pozemku nemá problémy. Obdobně budeme jednat i s vlastníkem pozemku v Nečichách. Jakmile budeme mít vyřešeny tyto majetkoprávní úkony, necháme vypracovat projektovou dokumentaci a následně budeme jednat s Krajským úřadem Ústeckého kraje, abychom na tyto akce dostali dotace,“ uvedl starosta města Radovan Šabata.
Nad městem totiž visí Damoklův meč, protože odkanalizování obou těchto městských částí mělo být dokončeno do jara letošního roku, protože do této doby platí výjimka o vypouštění odpadních vod do vod povrchových a podzemních ze strany ministerstva životního prostředí. „Věříme, že pokud budou vidět naši snahu o realizaci kořenových čistíren, bude městu tato výjimka prodloužena, neboť výstavbu čistíren chceme uskutečnit v příštím roce,“ dodal starosta.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video