Zumba pro Pavla vynesla 10 tisíc

Jan Vnouček 2014-02-06 13:11:00

Podbořansko – Podbořanskem se šíří vlna solidarity se smrtelně nemocným Pavlem Nivnickým z Vroutku. Na konto jeho sbírky, která mu má pomoci financovat nákladnou léčbu, přibylo minulý týden najednou dalších deset tisíc korun. Zasloužila se o to Renata Branová z Blatna, která pro něj uspořádala v Kryrech benefiční cvičení zumby. Účastníci si tak nejen zacvičili, ale ještě dobrovolným finančním příspěvkem napomohli dobré věci.

„Když jsem se dověděla o nemoci Pavla Nivnického a o sbírce, kterou uspořádal vroutecký starosta, tak mi bylo jasné, že do ní chci přispět. Věděla jsem také, že by určitě rádo přispělo více lidí, ale spousta z nich se neodhodlá vyrazit na úřad do Vroutku. A tak mě napadlo, že na zumbu určitě přijdou,“ popisuje svou bohulibou myšlenku instruktorka zumby.
Během dvou dnů tedy s pomocí své kryrské kamarádky Zdenky Andrlové sezvala do Kryr nejen své známé a přátele . V pondělí 20. ledna tam dorazilo okolo 25 cvičících žen a mužů, spousta dalších ale přišla jen vhodit do kasičky svůj příspěvek.
„Atmosféra byla nádherná, cvičilo se jen pro Pavla. Touto krásnou hodinkou zumby se vybralo 8 000 Kč . Na Městský úřad do Vroutku jsem vybranou částku odvezla osobně, ale díky známým a kolegům v zaměstnání, jsem ji ještě navýšíla a celkem jsem do sbírky vkládala 10 010 Kč. Mám z toho ohromnou radost. Vůbec jsem nečekala, že bych vybrala tolik. Jsem ráda, že jsem mohla tímto způsobem pomoci,“ hřeje Renatu Braunovou u srdce.
Pavel Nivnický trpí paralyzující neurologickou nemocí a pro zahájení experimentální léčby kmenovými buňkami, kterou neproplácí zdravotní pojišťovna, potřebuje získat minimálně 150 tisíc korun.
A je to tam. Dalších deset tisíc korun přiblížilo Pavla Nivnického z Vroutku k léčbě. Na nsímku Renata Braunová vhazuje vybranou sumu do zapečetěné pokladničky na MěÚ Vroutek. Asistuje jí vroutecký starosta Jaromír Kubelka.  Foto: archiv Renaty Braunové

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video