Nové školce přejí hvězdy

Jan Vnouček 2014-02-13 00:16:00

Blatno – Blatenští se už mohou v klidu předhánět v plození dětí. Jejich obec pro ně totiž postavila úplně novou budovu mateřské školy. Nedávno ji přijeli slavnostně otevřít hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, za společnost NET4GAS manažer projektu Gazela Pavel Nesládek a stavbyvedoucí lounské stavební firmy Josef Brabec – Amigo Otakar Kraus. Podívat se a poblahopřát k novému dílu přijeli také starostové z okolních obcí.

„Když jsem nastupoval do funkce v roce 2006, tak jsem kvůli nedostatku dětí musel zavřít naši školu. To nebyl dobrý začátek. Teď  otevíráme novou školku, tak věřím, že tu dětí bude zase přibývat,“ promluvil úvodem blatenský starosta Václav Beneš.
Na potvrzení toho, že mateřinka vyrostla v dobré konstelaci hvězd, se téhož dne narodila nová blatenská občanka. V rakovnické porodnici přišla na svět Samantha Dobiášová, vnučka školní kuchařky. „Vidím to jako symboliku, že dětí bude dost,“ věří na dobré znamení Beneš.
Realizace stavby stála 6 miliónů korun. Z toho 4 milióny poskytla ze svého grantu společnost NET4GAS, jejíž dálkový plynovod Gazela obec obepíná. Školku za pět měsíců postavila lounská firma Josef Brabec-Amigo.
„Máme osvícené zastupitelstvo, že investuje do budoucnosti v době, kdy se školy spíše zavírají,“ poděkovala starostovi i zastupitelům ředitelka mateřinky Dagmar Švamberková, která měla možnost připomínkovat první verzi projektu.
Kapacita nového objektu je 24 dětí, v současné době ho navštěvuje 18 až 20 ratolestí. Blatno nevybírá školkovné, provoz školky ho ročně přijde na 550 tisíc korun.
Na snímku hejtman Oldřich Bubeníček, starosta Václav Beneš a ředitelka mateřinky Dagmar Švamberková při přestříhávání pásky.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video