Obvinění za smrt fotbalové legendy

Jan Vnouček 2014-02-25 09:49:00

Okres Louny – Vyšetřování smrtelné dopravní nehody Zdeňka Kováře je u konce. Policie z tragické smrti známého fotbalového funkcionáře obvinila 38letého řidiče, který havárii na silničním obchvatu Loun loni v únoru zavinil. Hrozí mu trest odnětí svobody v trvání 1 až 6 let.

„Řidič osobního auta značky Audi byl obviněn z trestných činů usmrcení z nedbalosti, kde je trest odnětí svobody od 1 do 6 let,“ potvrdila policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. V jeho autě byly po nehodě nalezeny i drogy. Proto ho vyšetřovatel obvinil i z tretného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. „Za to je sazba odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ doplnila mluvčí. Podle ní ale testy ukázaly, že řidič při nehodě pod vlivem drog ani alkoholu nebyl.
Bouračka, při které zahynula legenda nejen blšanského fotbalu, se stala loni 23. února. Řidič osobního automobilu Audi A6 jel od Prahy směrem na Chomutov a na obchvatu Loun začal riskantně předjíždět. Čelně se pak střetl s protijedoucím osobním autem Škoda Octavia, které řídil 63letý Zdeněk Kovář ze Žatce. Ten na místě zemřel. Druhého řidiče převezli záchranáři s těžkým zraněním do žatecké nemocnice a pak vrtulníkem do nemocnice v Ústí.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video