S prvňáčky se roztrhl pytel

Jan Vnouček 2014-02-26 00:14:00

Podbořany – Až pět 1. tříd by mohlo vzniknout od září na podbořanských základních školách.  Nebývalý nápor budoucích prvňáčků zažila při zápisu především ZŠ Husova, kam se přišlo přihlásit 61 dětí. Přestože zřejmě sedm z nich si ještě o rok prodlouží pobyt v mateřince, jsou vzhledem k jejich počtu tři první třídy reálnou možností.

„Ještě nevíme, jestli budou dvě nebo tři. Záleží na prostorách a financích. Rozhodne se až začátkem dubna,“ hodnotí situaci zástupkyně ředitelky Jaroslava Kudláčková. „Učím tu již dost dlouho, ale že by byly tři první třídy, to nepamatuju,“ komentuje velký počet žáčků v ročníku. Podle ní se to dalo očekávat. „Loni přišlo k zápisu 55 dětí, ale do školy jich nastoupilo jen okolo 40. Bylo hodně odkladů. A tyhle děti prostě přišly letos,“ vysvětluje.
Sě dvěma třídami napevno počítají na ZŠ T. G. Masaryka. Sem se dorazilo zapsat 42 předškoláků. Z toho u dvou rodiče požádali o odklad. „Je to zhruba stejně jako loni,“ zhodnotila účast ředitelka školy Dagmar Rathová. Na „dvojce“ bude opět zřízena přípravná třída, která předškolním dětem pomůže s úspěšným zahájením povinné školní docházky.
Tak kolikpak máš těch prstíčků? Snímek ze zápisu v ZŠ Husova Podbořany. Foto: Simona Štrancová / Dana Zischková

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video