Hasiči měli hektický rok

Jan Vnouček 2014-03-05 00:29:00

Podbořany – Jeden z nejrušnějších roků své novodobé historie mají za sebou členové Sboru dobrovolných hasičů v Podbořanech. Poslední únorovou sobotu ho zrekapitulovali na své výroční schůzi v restauraci Národní dům.

Zprávu o činnosti sdružení přednesl jeho starosta Josef Svoboda. Podle něj loni podbořanská dobrovolná jednotka vyjela k 51 zásahům. Z toho bylo 11 požárů, dvě dopravní nehody, dva úniky nebezpečných látek a 35 technických havárií. Jeden výjezd byl zařazen v kolonce „ostatní“. Hasiči loni na výjezdech strávili 772 hodin. Vysoká čísla zapříčinila především účast na odstraňování následků povodní v Kryrech, Lubenci, ale i na Litoměřicku.  „Jsem právem hrdý na vás všechny, s jakým zaujetím jste se toho zhostili a jak jste to zvládli. Tímto chci poděkovat zaměstnavatelům, kteří nás ochotně uvolňovali z práce, a manželkám a přítelkyním za pochopení, protože jsme byli více v hasičárně než doma,“ uvedl Svoboda.
Dalších více než 1300 hodin hasiči odpracovali na rekonstrukci svého objektu v kasárnách, při opravách a údržbě zásahové techniky, organizování kroužku mladých hasičů nebo během přípravy významných kulturních akcí v Podbořanech. Bez nich by ve městě nestála májka, ani vánoční strom. S povděkem je také kvitována účast na dětských dnech v Hlubanech a Vysokých Třebušicích.
Jejich zvýšenou činnost při povodních ocenil i Krajský úřad Ústeckého kraje, který jim věnoval novou přenosnou požární stříkačku Tohatsu a 100 tisíc korun na dovybavení jednotky.  Letitou slabinou však zůstává neuspokojivý technický stav obou hasičských automobilů. Počet oprav automobilé stříkačky CAS 24 Liaz a Fordu Transit shrnul technik sboru Petr Weber. Zásahové vozidlo na výjezdech v roce 2013 najezdilo 1020 km.
Za všestrannou práci pro město a schopnost sehnat si finance i z jiných než městských zdrojů. Za to Sboru dobrovolných hasičů Podbořany poděkoval starosta města Radek Reindl. Z druhého důvodu vyzdvihl především Ondřeje Dragulu a Kamila Přibyla (oba na snímku), kteří dokázali na činnost mládeže získat 150 tisíc korun z česko-německého projektu Cíl3. Závěrem přislíbil, že městský rozpočet na hasiče letos opět pamatuje zvýšenou částkou. Podle zveřejněného návrhu jde o částku 540 tisíc korun. Více snímků z výroční schůze ve fotogalerii.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video