Klubíčko se snaží rozvíjet osobnosti dětí

Veronika Salášková 2014-03-07 00:51:00

Žatec – V prostorách žateckého DDM vznikl od začátku letošního roku nový klub pro děti – Klubíčko. Klub vznikl jako reakce na to, že je málo míst v mateřských školách v Žatci.

„Všechny učitelky, které zde pracují, jsou kvalifikované,“ sdělila Marta Kačenáková. Klubíčko je pro děti otevřeno od 8 do 15 hodin. „Lze se ale domluvit i individuálně, že dítě přijde o něco dříve, nebo že po skončení může navštěvovat nějaký zájmový kroužek v DDM,“ řekla učitelka Kačenáková. Program se podobá tomu v mateřské škole s tím rozdílem, že Klubíčko mohou navštěvovat i mladší děti, které ještě nedosáhly věku tří let. Ráno se děti sejdou, zacvičí si, následuje svačina, po ní pak výukový program. Navazuje pobyt venku a procházka a poté oběd, po něm svačinka a spontánní hry. „Snažíme se o maximální rozvoj osobnosti dítěte po všech stránkách,“ popsala Marta Kačenáková. I proto je nejvyšší počet dětí ve třídě patnáct. Na starost je mají čtyři učitelky právě proto, aby se dětem mohl zaručit individuální přístup. „V současné chvíli máme ještě čtyři volná místa. Pokud by nějací rodiče měli zájem, mohou se přijít do DDM informovat a prohlédnout si naše Klubíčko,“ dodala Kačenáková. Klub Klubíčko bude fungovat i přes letní prázdniny, takže do něj budou moci rodiče přihlásit i ty děti, které přes školní rok chodí do mateřské školy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video