Na atletech se šetří, na odměnách ne

Pavel Macák 2014-03-11 18:36:00

Louny – Na jednání městského zastupitelstva v Lounech se rozvířila diskuse kolem neposkytnutí příspěvku Atletickému klubu při Základní škole Prokopa Holého v Lounech. Sportovní komise totiž tomuto dětskému sportovnímu klubu letos opět nedala požadovaných zhruba patnáct tisíc korun s odůvodněním, že se jedná o organizaci, kterou by měla financovat škola a ne město, protože údajně tréninky probíhají v hodinách tělesné výchovy. 

„To není pravda. Trénujeme vždy po vyučování, organizujeme, řadu sportovních soutěží, jezdíme na různé závody, ze kterých vozíme ocenění a reprezentujeme na nich město,“ bránil klub ve svém vystoupení Jan Hřích. Za jeho slova se postavil i zastupitel města Petr Tyl i občan Josef Holub. Nakonec bylo rozhodnuto, že sportovní komise rady města se má touto problematikou znovu zabývat a přehodnotit své rozhodnutí.
Hodně se také diskutovalo o prodeji městského pozemku, který slouží jako parkoviště před obchodem Vodoinstalace Rieger v ulici Prokopa Holého v Lounech. Místní obyvatelé jsou zásadně proti a stejné stanovisko vyslovili nakonec i zastupitelé, protože se domnívají, že podobné snahy by mohli vzejít i od dalších podnikatelů, kteří by rovněž mohli chtít koupit od města prostory pro parkování.
Zastupitelstvo dále vyslovilo souhlas s podáním žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu na realizaci projektu Zelené náměstí v lokalitě bývalých kasáren a zařazení nové investiční akce – opravy lávky pro pěší v parku T.G. Masaryka, která je v havarijním stavu. Byly dvě možnosti. Buď se opraví nejnutnější vady ještě v letošním roce za zhruba tři miliony korun, nebo se provede celková rekonstrukce za dvojnásobnou cenu v příštím roce. Nakonec byla zvolena první varianta s tím, že na ni budou použity peníze z rezervního fondu.
Na závěr jednání byl podán návrh na zvýšení odměn neuvolněným členům městského zastupitelstva a peněžitých plnění fyzických osob za výkon funkce člena komise nebo výboru. S protinávrhem vystoupil Otakar Kraus (ČSSD), který navrhoval, aby se snížil počet členů některých komisí a dokonce, aby se některé komise zrušily, čímž by se snížil počet členů, kterým by se peníze museli vyplácet. Proti ovšem byla většina přítomných a tak bylo rozhodnuto, že se výše odměn jednotlivým zastupitelům i peněžité plnění ostatním přiblíží na úroveň výplat před rokem 2010. Městskou pokladnu toto navýšení zatíží navíc o 466 tisíc korun.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video