Soud řeší týrání pohřešované Jany Paurové ze Slavětína. Modřiny měla přes celá záda

Jarka Cibulková 2014-03-26 00:32:00

Louny, Slavětín – Druhým hlavním líčení pokračoval trestní soud s obžalovaným Pavlem Paurem (na snímku) ze Slavětína, který je stíhán za týrání své již rok nezvěstné manželky Jany. V Lounech minulý týden svědčilo několik svědků, většinou kamarádů obou manželů.

Obžalovaný svou vinu jednoznačně popírá. Modřiny, které často jeho žena na sobě měla, prý pocházely z toho, jak se jí bránil, když byla opilá. O lásce k alkoholu vypovídaly i kamarádky poškozené. Většinou se ale shodly na tom, že Jana pitím řešila své neshody a manželem a časté bití. Osudnému dni, kdy Jana zmizela a hledalo ji několik desítek policistů, předcházely tři návštěvy u kamarádky. „Měla jsem v té době nemocnou dceru, tak jsem ji dvakrát musela prvního února odmítnout, jelikož malá spala, pak přišla s obálkou s červeným pruhem, řekla, že se bojí to ukázat manželovi,“ líčila svědkyně. „Podle mě na něj měla podat trestní oznámení,“ dokončila.
„I když hodně pila, o své čtyři děti se ale vždy starala, doma měly naklizeno, uvařeno i upečeno. Bez dětí by Jana nikdy neodešla,“ zaznělo na otázku soudce, jak si další svědkyně vysvětluje Janino zmizení.
Zároveň většina svědků také vypověděla, že oba měli mít mimomanželské poměry. „Modřiny měla přes celá záda, to by si asi těžko udělala sama, pro děti žila, nikdy by je neopustila, pořád se k němu vracela, stahovala na něj oznámení jenom kvůli tomu, aby nepřišla o děti,“ znělo z výpovědi matky poškozené.
Další soudní líčení je naplánováno na začátek dubna, voláni budou tři svědci. Státní zástupce navrhl soudu vypracování znaleckého posudku, který by prozkoumal osobnostní profil a porovnal ho s chováním, které je obžalovanému kladeno za vinu.
Na snímku je obžalovaný Pavel Paur u Okresního soudu v Lounech. Foto: Jarka Cibulková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video