Policie bude řešit podvod s vyúčtováním. Kontrolní výbor zjistil, že v potravinách se poháry neprodávají

Pavel Macák 2014-03-27 01:36:00

Postoloprty – Potlesk od zastupitelů „na otevřené scéně“ sklidila na jednání městského zastupitelstva v Postoloprtech předminulou středu městská policie. Při projednávání její výroční zpráva za loňský rok vystoupil zastupitel Miloš Fišer, který coby lékař, pochválil součinnost strážníků s rychlou zdravotnickou záchrannou službou.

Zastupitelé také projednávali zprávu kontrolního výboru o výsledcích kontrol plnění usnesení ze zasedání městského zastupitelstva a rady města, vyřizování stížností a dodržování pravidel rady města při vyřizování stížností. Všechny tyto kontrolní úkoly, které výbor uskutečnil, proběhly bez negativních zjištění. Ne tak tomu bylo při kontrole využívání, respektive vyúčtování příspěvků města v roce 2013 sportovním a společenským organizacím.
„Zde kontrolní výbor v čele s Hanou Elsnicovou zjistil určité nesrovnalosti ve vyúčtování příspěvku ve výši deseti tisíc korun, který jsme poskytli Šipkovému klubu Postoloprty. Usnesením městského zastupitelstva bylo proto uloženo místostarostovi Miroslavu Solarovi, aby podal podnět na Policii ČR pro podezření z podvodu při vyúčtování příspěvku Šipkovému klubu Postoloprty a vyúčtování akce Vánoční setkání s koledou,“ uvedl starosta Václav Ibl.
Nám se podařilo zjistit, že kontrolní výbor měl určité pochyby o pravosti předložených dokladů pro vyúčtování, a proto jeho členové navštívili prodejnu smíšeného zboží v Břvanech, kde byl paragon s razítkem na nákup pohárů pro vítěze vystaven. „To je nesmysl, nikomu jsme takový paragon nevystavovala a nevím, jak by se mohlo razítko mé prodejny na takovém dokladu objevit. V obchodě prodávám pouze potraviny,“ uvedla na náš dotaz majitelka obchodu Blanka Urbanová a současně potvrdila, že stejnou informaci poskytla i kontrolnímu výboru.
Kde vzal Šipkový klub Postoloprty zmíněný doklad, bude muset nyní vyšetřit policie. Skutečností je, že příspěvek od města v plné výši byl z jeho strany do městské kasy vrácen. Podle předsedy klubu Romana Hrubeše proto, že vyúčtování části peněz bylo provedeno městu po termínu. Na údajném podvodném jednání s dokladem to ovšem nic nemění.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video