Zapáchající sídliště v reklamaci

Jan Vnouček 2014-04-01 16:44:00

Podbořany – „Nechceme zapáchající a kamenité sídliště!“ Městu Podbořany se nelíbí kvalita zeminy navezená na trávníkové záhony v rámci Revitalizace veřejných ploch v ulici Dukelská. Proto u generálního dodavatele stavby, společnosti Skanska, práci reklamovalo a požaduje nápravu. Zakázku subdodavatelsky provedla podbořanská firma Toman – inženýrské sítě. Ta slíbila nedostatky v dubnu odstranit.

„Zvedá se mi žaludek nad tím, co si tam dovolili udělat. Je nepřijatelné, aby to tam lidi dýchali a hrály si v tom děti,“ nebere si servítky podbořanský starosta Radek Reindl. „Na záhony navezli půdu, která je příliš písčitá, kamenitá a hlavně zapáchá. Lidé ze sídliště si stěžují, že při otevřených oknech se jim bytem šíří puch, který připomíná močůvku nebo zvratky. Odebrali jsme tam před svědky vzorky půdy a nechali je otestovat u zkušební laboratoře se závěrem, že je pro tyto účely jasně nevhodná,“ kritizuje starosta počínání jmenované firmy.
Zemědělská oblastní laboratoř v Postoloprtech konstatovala, že vzhledem k vysokému obsahu písku a zápachu není půda vhodná k založení trávníků v intravilánu města. „Budeme trvat na tom, aby tuhle hmotu, která se zahradní zeminou nemá nic společného a odporuje i stanoveným normám, odvezli a navezli tam kvalitní, výživnou, nezapáchající a prokypřenou půdu, kterou řádně osejí trávníkem. Chceme mít na sídlišti krásnou zeleň! Proto si reklamaci převezmeme až po první seči, dřív ne,“ je nekompromisní představitel města. Jedná se o úpravu vegetačních ploch v rozsahu více než 4 tisíce m2.
Podle Leo Peterky, jednatele firmy, která revitalizaci pro Skansku prováděla, se s nápravou stavu již začalo a na záhony na sídliště v ulici Dukelská byla zčásti navezena ta nejkvalitnější kompostovaná ornice. Zbytek terénních úprav bude dokončen v dubnu. „Dne 26. února 2014 jsme obdrželi od generálního dodavatele stavby reklamaci na provedení terénních úprav, doplnění ornice a  obnovy založení trávníků. Práce na odstraňování reklamací byly neprodleně zahájeny a budou dle dohody dokončeny ihned po skončení doby vegetačního klidu, to je po 1. dubnu 2014,“ slíbil.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video