Úvod   /   Zprávy   /   Voda bude opět k pití

Voda bude opět k pití

Pavel Macák 2014-04-04 00:01:00

Stradonice – Na Lounsku zahajuje Severočeská vodárenská společnost další letošní plánovanou investiční akci roku. Jde o rekonstrukci poruchového vodovodu ve Stradonicích, jež jsou částí městyse Peruc.

„V rámci naší investiční akce ve Stradonicích bude zrekonstruován koncový úsek vodovodu, na který je připojeno přibližně 30 obyvatel,“ uvedl generální ředitel společnosti Bronislav Špičák
Stávající koncová větev vodovodu vedoucí ke hřbitovu je z azbestocementu a řad byl uveden do provozu v roce 1980. Je ve špatném technickém stavu a poruchový, proto dojde k jeho rekonstrukci. Nově se použije potrubí z polyetylénu o průměru 90 mm v délce 198 metrů a součástí stavby bude přepojení stávajících vodovodních přípojek na trase. Stavba bude provedena v otevřeném paženém výkopu. Závěrem bude provedena úprava povrchu komunikace v rozsahu dotčeném stavbou. Stavba byla zahájena předáním staveniště 12. března a dokončena bude do 30. května.
„Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Louny, kde je pro rok 2014 naplánováno celkem 26 staveb za 81,2 milionů korun bez DPH. Celkový plánovaný objem investic vč. strategických pro tento okres je 91,3 milionů korun,“ dodal tiskový mluvčí Jiří Hladík.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video