Zuška hostila malé spisovatele

Iveta Drlíková 2014-04-23 00:55:00

Žatec – Předminulou středu proběhlo v žatecké ZUŠ vyhlašování výsledků krajského kola soutěže v literárně dramatickém oboru, konkrétně ve slovesné tvorbě, které doprovodily hry a dílny tvůrčího psaní. Ze čtyřiceti přihlášených textů do národního kola postoupili hned tři žatečtí autoři – Tobiáš Bartoš, Tereza Kelnerová, Kateřina Papáčková a ještě Mikuláš Beck z Loun. Další úspěch pro domácí v podobě čestného uznání získali – Natálie Minaříková, Bohumil Spilka, Daniel Komoráš a Alena Trefilová.

Vybrané texty čtyřiceti sedmi autorů hodnotila odborná porota, ve složení – Eliška Vobrubová (učitelka na pedagogické škole a ZuŠ), Jan Hlůžek (novinář, spisovatel) a Miluška Botková (profesorka českého jazyka na gymnáziu), již měsíc předem, aniž by věděla, odkud žák i práce pochází. V den konání krajského kola bylo tedy již jasné, jak mladí spisovatelé dopadli, a tak pro ně kromě vyhlašování pořadatelé připravili další program.
„Po půlhodince seznamovacích her si děti pod vedením porotců vyzkoušely jiné tvůrčí psaní a jiný pohled na svou vlastní tvorbu. Všechny dostaly nejen diplom a medaili v podobě keramického loga naší školy, ale i drobné dárky, jako bloky, pera, gumy a vítězové i knihy, aby mohli ve svém psaní i nadále pokračovat. Myslím, že se jim u nás líbilo a den si užili,“ sdělila Alžběta Urbancová, zástupkyně ředitelky žatecké ZUŠ.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video