Vylepšení návsi navrhli občané a studenti

Jan Vnouček 2014-04-23 00:07:00

Krásný Dvůr – Revitalizaci veřejných ploch a zeleně na své návsi chystá obec Krásný Dvůr. První na řadu by měly přijít úpravy parkoviště u obchodu a okolí přístupové cesty do zámeckého parku. V plánu je i výsadba nových dřevin na zelených pásech podél silnice. Návrhy na změny vzešly ze tří veřejných projednávání, které radnice iniciovala. Základem pro ně se staly architektonické návrhy studentů a podněty od občanů. Radnice se chce do realizace prvních změn pustit ještě letos na jaře.

Úprava parkoviště u obchodu bude spočívat v tom, že se pruhem zeleně uzavře dosavadní postranní vjezd na parkoviště a otevře se nový vjezd přímo z návsi. „To jsme schopni udělat svépomocí. A až budou asfaltovat malé náměstíčko, tak s nimi domluvíme, aby nám položili nový živičný povrch i na parkoviště,“ uvádí k tomu krásnodvorský starosta František Kuna.
S tím souvisí i úprava okolí přístupové cesty do zámeckého parku pod obchodem. „Tady se pustíme zatím jen do zeleně. Další věci nám brzdí to, že jsme se stále nedohodli s majiteli bývalého statku na jeho odkoupení. Ten chceme v budoucnu zbourat a udělat tam obytnou zónu. Případná oprava komunikace připadá v úvahu až po demolici. Při ní by nám ji technika zase poničila,“ pokračuje.
Starosta by také rád nízkými dřevinami osázel zelené pásy podél silniční komunikace procházející náměstím. V hlavě nosí ale i další nápady na vylepšení tohoto veřejného prostoru. „V jedné studii se mi líbilo prodloužení parčíku či vybudování odpočinkového místa s lavičkami naproti kostelu. To bychom taky zvládli sami,“ uvažuje představitel obce.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video