Zimní stadion v Lounech někdo vytuneloval

Pavel Macák 2014-04-22 10:09:00

Louny – Šokující zpráva proletěla nedávno nejen městem Louny, ale díky televizi Nova i celou republikou. Z bankovního účtu správce lounského zimního stadionu zmizelo zhruba milionu korun. Případ začala prošetřovat policie. Vyšetřování je v úplném začátku a možností, jak se peníze z účtu vypařily, je několik, podstatné je, že měly být postupně vybrány z bankovního konta.

„Ano, prověřujeme krádež peněz z jednoho bankovního účtu, kde mělo dojít k neoprávněným výběrům,“ potvrdila policejní tisková mluvčí Jaromíra Střelcová s tím, že další informace sdělit nemůže. Vyšetřování je na úplném počátku. Případ šetří policisté z oddělení hospodářské kriminality," dodala Střelcová.
Zda jde o zpronevěru nebo o vytunelování konta cizí osobou bylo jen v rovině spekulací. Městský zimní stadion v Lounech, který je v majetku města spravuje společnost MZSL s.r.o., jejímž jednatelem a majitelem je dlouhodobý správce stadionu Zdeněk Slavíček. Televize Nova uvedla, že peníze patřili Hokejovému clubu Slovan Louny. Čí bankovní účet byl o milion oslaben? Slavíček se k tomu nechce vyjádřit s tím, že je policií vázán mlčenlivostí. Všichni tají nejen tento fakt, ale i to, u kterého finančního ústavu byl účet veden. Našemu týdeníku se podařilo zjistit, že šlo o výběry ve výši do dvě stě tisíc přes internet v době od 31. března do 4. dubna a že rozhodně nešlo o účet hokejistů.
Když majitel účtu zjistil, že z jeho konta zmizely peníze, okamžitě kontaktoval banku, která účet zablokovala a poradila mu, aby se obrátil na policii. Současně bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. Kauzou se okamžitě začali, kromě policistů, zabývat také IT specialisté banky.
Případ sleduje také vedení lounské radnice. Městu budova zimního stadionu patří a firma MZSL s.r.o., která stadion obhospodařuje, dostává z městské pokladny na provoz, energie a opravy přes tři miliony korun ročně. „Je to složitá záležitost, o které je zatím jen velice málo informací. Věc šetří policie. Vím, že se rozhodně nejedná o zpronevěru ze strany někoho z firmy, ale o internetovou loupež zatím neznámého hackera, který peníze posílal na svůj účet," řekl lounský starosta Radovan Šabata.
K případu se v prohlášení vyjádřili také lounští hokejisté. „Hokejový klub HC Slovan Louny zásadně odmítá obvinění vznesená v reportáži TV Nova, která byla odvysílaná 7. dubna v odpoledních zprávách. Klub není nijak majetkově ani finančně spjat se zimním stadionem, ani s provozovatelem zimního stadionu. Všechny informace uvedené v reportáži jsou nepravdivé. Vedení klubu není a nebylo v minulosti kontaktováno, ani vyšetřováno policií v souvislosti s jakýmkoliv podezřením ze zpronevěry, či jiných finančních machinací. Zároveň vedení provedlo okamžitou kontrolu účtu a neshledalo žádné neshody. Vedení klubu podnikne právní kroky k tomu, aby očistilo dobré jméno kubu, které TV Nova odvysíláním nepodložených a smyšlených zpráv poškodila,“ uvedl v prohlášení za vedení klubu předseda Jan Trefný.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video