Chtějí více policistů v ulicích

Redakce 2014-04-29 11:37:00

Podbořany, Kryry – Více policistů ve svých ulicích si přeje město Podbořany. Kryry zase touží po návratu místního policejního oddělení. Proto představitelé obou měst požádali hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, aby v těchto otázkách vyvolal jednání s krajským ředitelstvím Policie ČR.

„Rádi bychom si sedli s krajským policejním ředitelem a probrali s ním, jak funguje rozdělení policistů na střediska. Do Podbořan byli převedeni policisté z Kryr, a přitom jich u nás v ulicích vidíme méně než dřív. Ale chápeme, že nyní musí obsáhnout území dlouhé 60 km, což je více, než mají na starosti policisté v Žatci a v Lounech. Přitom u nás musí ještě částečně suplovat dopravní policii, kriminální službu a provádějí eskorty pro výchovné ústavů. Proto předložíme požadavek na posílení podbořanského střediska o 2 až 4 policisty,“ oznamuje starosta města Radek Reindl.
S přáním na opětovné zřízení policejního oddělení v Kryrech půjde do jednání hlava kryrské radnice. „Chceme policejní oddělení zpátky, tak zkusíme, jestli se s novým ministrem vnitra nezměnila u policie situace,“ prozrazuje Miroslav Brda.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video