Letos asi naposledy budou praskat školky ve švech

Pavel Macák 2014-05-02 01:08:00

Louny, Postoloprty – Předposlední dubnovou středu se v devíti mateřských školách v Lounech konal zápis předškolních dětí pro následující školní rok. Volných míst v těchto zařízeních bude zhruba dvě stě. Vloni nastoupilo do mateřských škol 193 dětí. Do lounských mateřských škol může nyní docházet celkem 757 dětí, z toho jednasedmdesát jich navštěvuje Soukromou mateřskou školu Mateřinka.

V Postoloprtech se zápis do čtyřtřídní mateřinky s kapacitou 110 dětí uskutečnil již před několika dny. „Nyní řešíme společně s ředitelkou Petrou Coufalovou menší problém. K zápisu totiž přišlo celkem 47 rodičů s dětmi, přičemž umístit lze od nového školného roku pouze pětatřicet dětí. Některé z těch, které se k zápisu dostavily, jsou mladší tří let a na umístění si budou muset ještě počkat, ale stejně musíme řešit osm dětí. Na jednání jsme proto pozvali rodiče těch dětí, které by měly nastoupit příští rok do první třídy, a navrhli jsme jim umístění do předškolní třídy, kterou máme zřízenu při základní škole. Ze šesti rodičů, kteří se dostavili, čtyři souhlasili a zbývající se zatím rozhodují,“ uvedl místostarosta Miroslav Solar.
Umístění dětí do přípravné třídy není v postoloprtech nic neobvyklého. Rodiče přivedou předškoláka ráno do školní družiny, od osmi do dvanácti hodin probíhá výuka formou her a po obědě mohou děti zůstávat v družině. „Udělali jsme si demografický průzkum a zjistili jsme, že již jen letošní rok je, co do počtu dětí, problematičtější. Již příští rok se počet tříletých, které by mohly k zápisu přijít, se podstatně sníží a obávám se, že v následujících letech bude školka jen málo vytížená,“ dodal Solar.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video