Tak jako tak o funkci starosty přijde

Redakce 2014-05-05 12:35:00

Louny, Blšany – Těsně před vynesením rozsudku odročila samosoudkyně Okresního soudu v Lounech líčení s obžalovaným Petrem Bukáčkem, starostou Blšan u Podbořan. Advokát navrhl ve své závěrečné řeči možnost podmíněného zastavení trestního stíhání.

Soudkyně vyzvala obžalovaného k dovyslechnutí se k žalovanému skutku, kdy měl jako starosta obce podepsat smlouvu na prodej chmelnic, opakovaný záměr prodeje nebyl řádně vyvěšen na úřední desce, zastupitelé prodej neschválili a navíc prodejní cena měla být vyšší o 220 tisíc korun.
„Trestí stíhání bylo zahájeno 27. března loňského roku a Vy i přesto jste pozemky stejně prodal,“ pozastavovala se nad chováním obžalovaného soudkyně. „Myslím si, že už jsem pochybil, nyní obec zadává znalecké posudky na prodej pozemků jak na cenu obvyklou, tak i za cenu administrativní,“ vysvětlil Bukáček.
„V nepřímém úmyslu porušil zákon a zákonnou povinnost nakládat s obecními pozemky. Sice je obžalovaný bezúhonný občan, ale je žalován pro více trestných činů, což mu přitížilo. Při sazbě jeden až pět let proto navrhuji 16 měsíční trest se zkušební dobou 3 roky a zákaz činnosti 3 roky,“ odůvodnil svůj závěrečný návrh státní zástupce.
Advokát měl ovšem jiný názor, pro svého klienta žádal zproštění obžaloby nebo dle paragrafu 307 trestního řádu podmíněné zastavení trestního stíhání. Státní zástupce na tento návrh odpověděl, že obžalovaný se ne ke všemu plně doznal, ale uvažoval by o podmíněném zastavení stíhání, kdyby obžalovaný uhradil rozdíl mezi cenami prodeje pozemků, který činí přes sto tisíc korun, a zároveň by se zdržel výkonu své funkce. Obžalovaný kývl souhlasně hlavou.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video