Opraví další část střechy kláštera

Veronika Salášková 2014-05-12 14:27:00

Žatec – Zachránit bývalý kapucínský klášter se postupnými správkami snaží město Žatec. Nyní se tak pouští do další opravy střechy.

V pořadí se bude jednat již o třetí etapu správky krovu a výměny střešní krytiny, opět na jižní straně kláštera. Krov je ve špatném stavu, na některých místech je napaden houbami. Město na tuto akci vypsalo výběrové řízení, kdy oslovilo celkem pět firem. Tři z nich dodaly svou nabídku. Zvítězila firma Klemo s.r.o., která si pracoviště převzala v pondělí 5. května. Práce by měly proběhnout během následujících dvou měsíců. Po dokončení této etapy bude zbývat opravit už pouze poslední kus krovu a střechy na východní straně budovy a část přiléhající ke středové části kláštera.
Vzhledem k tomu, že se městu podařilo při předchozí opravě krovu ušetřit 400 tisíc korun, nechalo za ně objekt zaměřit a zhotovit potřebné posudky a zprávu statika. Vedení města rovněž plánuje začít se sanací nejohroženějšího zdiva směrem do ulice Obránců míru, nechalo proto na ni zpracovat projektovou dokumentaci. Zda sanace proběhne ještě do konce letošního roku, bude záviset na rychlosti dokončení předcházejících prací a také na výsledku výběrového řízení. Na realizaci letošních prací obdržel Žatec také dotaci od Ministerstva kultury ve výši 200 tisíc korun.
Město v předchozích letech klášter nabízelo k prodeji. Zájemci si ale vzhledem ke špatnému stavu objektu koupi vždy nakonec rozmysleli.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video