Srandu bez plotů vyhrály Liběšice

Veronika Salášková 2014-06-30 12:16:00

Letošní ročník, v pořadí již čtrnáctý, soutěžního klání Mikroregionu Žatecko Sranda bez plotů, hostila obec Bitozeves. O první místo a putovní pohár spolu zápolilo patnáct obcí, nejvyšší počet za celou historii těchto her. Z vítězství se nakonec radovaly Liběšice.

Na hrách Sranda bez plotů spolu každý rok zápolí týmy zastupující jednotlivé obce Mikroregionu Žatecko. V pořádání her se obce střídají. Letos se ho zhostila Bitozeves. Hry odstartovaly slavnostním zahájením, při němž porota hodnotila, která obec měla nejlepší nástup. Ocenění v podobě soudku piva za něj převzaly Libořice. Poté už se týmy pustily do zápolení.
Všechny disciplíny se inspirovaly tématem letošního ročníku – Zdravý život na vesnici. Na soutěžící tak čekal například úkol nadojit mléko, naštípat dřevo, koulet obruč, či slalom na traktůrcích a s kolečkem. Závěrečná disciplína pak prověřila apetit závodníků, kteří museli co nejrychleji sníst mísu vařených brambor.
V soutěžních úkolech se letos nejlépe dařilo týmu z Liběšic, který zvítězil. Druhé místo si odnesly Žiželice a bronz pak Holedeč. Čtvrté místo obsadily Libořice, páté Blažim, šesté Čeradice. Sedmá skončila domácí Bitozeves, osmé Měcholupy, deváté Libočany a desáté Staňkovice. Výškov pak byl jedenáctý, Tuchořice dvanácté, Lišany třinácté, Deštnice, která vloni zvítězila, čtrnáctá a poslední místo obsadilo Nové Sedlo. Diplomy a ceny všem týmům předal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák, kteří hrám přihlíželi a týmům fandili.
V přestávkách mezi soutěžemi mohli návštěvníci her zhlédnout dřevorubeckou exhibici a vystoupení kapely Průvan. Po skončení her zahráli k tanci i poslechu kapely Paradox, Maxim Turbulenc a Holki. Více foto zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video