Zastupitelé potvrdili svůj počet

Veronika Salášková 2014-07-14 10:44:00

Žatec – Šest křesel v zasedacím sále žatecké radnice po říjnových komunálních volbách osiří, protože se pro následující volební období sníží počet zastupitelů. Několik členů zastupitelstva však s tímto rozhodnutím nebylo spokojeno, proto navrhlo druhé hlasování.

V současnosti zasedá na radnici 27 zastupitelů. Jedná se však o první volební období s tímto číslem, v předchozích porevolučních letech jich bylo pouze 21. K tomuto původnímu počtu se zastupitelé rozhodli pro příští čtyři roky zase vrátit, když na květnovém jednání odsouhlasili ztenčení svých řad o šest lidí. Někteří městští poslanci však evidentně nebyli s tímto rozhodnutím spokojení, proto přišla otázka jejich počtu opět na přetřes ve čtvrtek 26. června.
Zastupitel Milan Pipal navrhl navýšení počtu ze schválených 21 na 25 zastupitelů. „Podle mě by mělo mít na vedení město podíl více lidí,“ odůvodnil svůj návrh Pipal. V hlasování mu dalo za pravdu pouze dalších pět kolegů. Proti zvýšení počtu se jich vyslovilo jedenáct a zbylých sedm se jich hlasování zdrželo. Po volbách tak na radnici skutečně zasedne už jen 21 zastupitelů. Snížení jejich počtu by mělo za celé volební období městu přinést úsporu 450 tisíc korun.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video