Předražená fasáda se odkládá

Jan Vnouček 2014-07-21 12:39:00

Nepomyšl – Do další fáze vstoupí rekonstrukce kostela sv. Mikuláše v Nepomyšli. Městys, jakožto majitel této památky, schválil dodavatele na zrestaurování presbytáře. Plánovanou opravu vnějšího opláštění budovy ale radnice kvůli příliš vysoké ceně zatím odložila.

Náročná restaurace a konzervace nástěnných maleb v presbytáři neboli na místě, kde je umístěn oltář, vyjde obecní pokladnu na 1, 14 miliónů korun. Za tuto sumu je do původního stavu uvede restaurátor Michal Šelemba ze Žatce. Jeho úkolem bude odkryv a očištění maleb, zajištění jejich barevné vrstvy, jejich zpevnění a zatmelení defektů. Posléze fresky o celkové ploše téměř 300 m2 vyretušuje a provede závěrečnou povrchovou úpravu. „Je to práce minimálně na rok,“ dodává   k tomu starosta Josef Lněníček.
Až za rok na jaře by se také měla spustit odložená oprava fasády. Vysoutěžená cena ve výši 2, 96 miliónů korun je totiž podle představitele obce přemrštěná. Přesáhla totiž o 1, 26 miliónů Kč předpokládané náklady. „Nechal jsem si udělat posudek od nezávislého rozpočtáře a ten konstatoval, že ceny v předloženém rozpočtu vítězného uchazeče jsou v některých případech až několikanásobně vyšší, než udává soustava pro stanovení ceny stavebního díla. Chápu, že jde o specifickou práci, ale zkusíme vyhlásit nové výběrové řízení na podzim. Firmy nebudou mít tolik práce a půjdou s cenou dolů,“ doufá hlava městyse.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video