Legios má další velkou exportní zakázku

Redakce 2014-07-28 13:10:00

Louny (MD) Strojírenská společnost Legios získala významnou zakázku na výrobu železničních vozů pro německého dopravce Havelländische Eisenbahn Aktiengesellschaft (HVLE). Celkový objem kontraktu přesahuje 10 milionů eur. Do Německa firma dodá ještě do konce letošního roku 100 výsypných vozů typu Faccns na přepravu sypkých materiálů. Společnost HVLE se specializuje na železniční nákladní dopravu v Německu, Česku a Polsku.

„Nový kontrakt znamená také zvýšení sociálních jistot pro zaměstnance Legiosu i jejich rodiny,“ uvedl Michal Donath, mediální zástupce firmy. Podle něj bude nutné v souvislosti s novou zakázkou rozšířit pracovní tým firmy o dalších 150 pracovníků vesměs s vyšší odbornou kvalifikací. Úspěch společnosti Legios bude také přínosem pro její české subdodavatele. Smlouva se společností HVLE dále posiluje postavení společnosti Legios na evropském železničním trhu. Legios v letošním i minulém úspěšně roce realizoval exportní zakázky na dodávky kolejových vozidel do Francie a Turecka. V roce 2013 překročila jejich celková hodnota částku 80 milionů eur.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video