Glosa Veroniky Saláškové: Rozmarné léto

Veronika Salášková 2011-08-10 00:02:00

Déšť, zima, déšt. Tento způsob léta zdá se mi poněkud ne-šťastným, nezbývá mi než souhlasit s Vladislavem Vančurou. Když jsem zalistovala v archivu novin, našla jsem letošní poslední červnové číslo Žateckých novin, v němž jsem doufala, že nás čekají krásné a slunečné letní měsíce. Přání se mě, stejně jako většině z nás nevyplnilo. Léto nám prostě tento rok nepřeje.  A když už několikrát přece jen spolu se sluníčkem svitla naděje, že bude nádherně, po několika krátkých dnech tepla nám deště zase zkazily náladu.

Ani nás tak vlastně nemusí mrzet, že je ještě letos zavřené žatecké koupaliště, protože v tomto počasí by se stejně nikdo nekoupal až na pár otužilců. Na tomto chladném létě ale neprodělají jen všecka vylidněná koupaliště, v dešti se nedá jít ani do letního kina, ač by nabízelo sebevětší filmový trhák, na festivaly a koncerty se řada lidí v téhle slotě asi taky nepohrne. Ani děti na táborech si letošní prázdniny moc neužijí, v dešti toho moc dělat nejde. Kromě toho komplikují zemědělcům sklizeň a dělníků řadu plánovaných oprav. Na tento týden od pondělí do pátku, sice hlásí rosničky návrat letního počasí, ale potom už má být podle nich zbytek srpna zase bouřlivý a studený kromě úplného závěru prázdnin. Pokud jim tato předpověď vyjde a skutečně se teď oteplí, neváhejte, jestli máte možnost, a upalujte ještě rychle nachytat nějaký ten bronz a vykoupat se – voda bude sice po těch deštích ledová, je ale možné, že to bude jedna z posledních možností se letos vykoupat pod širým nebem. To přece stojí za to na chvilku zatnout zimou cvakající zuby a pořádně si zaplavat. Letos naposledy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video