Budoucí čtvrť musí splnit podmínky

Jan Vnouček 2014-08-04 14:13:00

Podbořany – Nová obytná zóna by v budoucnu mohla vzniknout v Podbořanech mezi Valovskou ulicí a areálem městského koupaliště. Podbořanští radní s úmyslem soukromého developera souhlasí, ale stanovili mu několik podmínek.

„Chceme, aby investor řešil přípravu tohoto území komplexně. Základní podmínkou je, aby si z území sám zajistil odvod srážkových vod. Do městské dešťové kanalizace ho již pustit nemůžeme, ta se tam při větších deštích zahlcuje a další svedenou vodu by nezvádla. Buď může zvýšit její kapacitu nebo vyčlenit samostatný pozemek pro zasak vody do půdy,“ vysvětluje starosta města.
Druhou podmínkou je, aby se investor sám vypořádal s doléhajícím hlukem z koupaliště. „Přes léto ho navštěvuje až 2000 lidí denně a nechceme se dožít toho, aby pak lidi, co si tam postaví domy, chtěli nějaké odhlučnění po městě,“ doplňuje Radek Reindl.
Jinak ale starosta záměr investora, Martina Řepíka z Nižboru, schvaluje. „Vítám, když se bude město rozšiřovat. A jsem taky rád, když se toho ujme soukromník, a nemusí to dělat město. Ve chvíli, kdy splní naše podmínky a parcely si sám zasíťuje, tak mu v tom budeme nápomocni,“ ujišťuje představitel obce.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video