Siláci spolu zápolili v Klučku o pohár starosty

Veronika Salášková 2011-08-11 00:00:00

Kluček – Třetí ročník Siláka roku se letos konal na koupališti v Klučku. Minulou sobotu 6. srpna se tu o pohár starosty obce Liběšice utkali muži a ženy ve třech kategorií – muži do 80 kg a nad 80 kg a ženy bez rozdílu hmotnosti. V 10 hodin začala prezentace závodníků a po 11 hodině odstartovala první disciplína bench press s 50 % vlastní váhy. Poté následovalo zvedání sudu piva nad hlavu do limitu jedné minuty, tato disciplína byla určena pouze pro muže. Třetím soutěžním úkolem bylo pře-vracení pneumatiky do 1 minuty, ženy měly za úkol převrátit 50-kilovou pneumatiku, na muže do 80 kg čekalo kolo o váze 120 kg a muži nad 80 kg si museli poradit se 160 kilo těžkou pneumatikou. Poslední zkouškou sil byl potom farmářský mrtvý tah tzv. mrtvola se 100% vlastní váhy. 

V pauzách mezi jednotlivými úkoly zahrála skupina Barbucha z Jirkova. Soutěže komentoval jeden z pořadatelů Jaromír Šruc.
Vyhlášení výsledků přišlo chvilku po půl paté. V kategorii žen zápolilo celkem 5 závodnic – na třetím místě se umístila Martina Daher, druhá byla Monika Rovná a vítězkou se stala Eva Horňáková. Mužů do 80 kg mezi sebou o titul zápolilo celkem deset. Zvítězil Miroslav Dudáček, stříbrný byl Standa Prokeš a na třetím stupínku stanul Jan Živníček. Mužů nad 80 kg bylo o dva méně – celkem 8. Na bronzovou medaili dosáhl Tomáš Rycl, druhý byl Radek Srp a vítězem se stal Standa Kundrt. Zvláštní cenu obdržel Libor Votík, veterán a legenda silových turnajů. Výherci dostali diplom, pohár, proteinové nápoje, květiny, víno, pivo, šampus a vítěz kategorie pak pivní soudek.
Nesoutěžili ale jen dospělí, svůj um měli příležitost ukázat i malí siláci. Soutěže, uspořádané pro jejich zábavu, se zúčastnilo 25 dětí, ve věku od jednoho roku do 12 let. A rovnou se předvedly na atraktivní diciplíně převracení pneumatik, kdy pro ně byly nachystány malé pneumatičky například z kárky. „Poprvé byla takováto akce v jedné z našich spádových akcí. Myslím, že se vydařila ke spokojenosti všech, dokonce i to počasí nám přálo. Budu rád, když se s organizátory domluvíme i na pořádání dalšího ročníku. Také bych chtěl poděkovat všem sponzorům za ceny,” řekl starosta Petr Valenta.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video