Cyklistům vjezd zakázán

Veronika Salášková 2014-08-11 12:18:00

Žatec – Na in-line oválu, který se nachází ve sportovním areálu za koupalištěm, nedávno přibyla značka zákaz vjezdu pro cyklisty. Důvodem je zvýšení bezpečnosti bruslařů na oválu.

„Stávalo se, že přišla například skupinka dospělých cyklistů, která začala kroužit po oválu. Nebylo to pro bruslaře bezpečné, proto jsme se rozhodli zakázat cyklistům vjezd,“ sdělil Andrej Grežo, jednatel Technické správy s.r.o. Žatec, která sportovní areál spravuje.
Krátce po zavedení tohoto zákazu se na nás v redakci obrátil jeden rodič, který areál za koupalištěm se svým dítětem pravidelně navštěvuje. Vysvětlil, že na oválu jezdí na bruslích a jeho malé dítě ho provází na dětském kole, protože zatím neumí bruslit.
Zeptal se proto naším prostřednictvím, zda by nebylo možné pro tyto případy, kdy je na ovále rodič s malým dítětem na dětském kole, na které dává pozor, udělit výjimku a umožnit dítěti jízdu. „Pokud tam nikdo jiný kromě dvojice rodič dítě jezdit nebude, tak dítě na kole jet může. Pokud by se ale na oválu nacházelo víc lidí, tak mu jízdu nebude možné povolit z důvodu bezpečnosti ostatních bruslařů,“ vyjádřil se Andrej Grežo.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video