Sponzoři šetří – Dočesná je v mínusu

Veronika Salášková 2014-09-01 14:31:00

Žatec – V mínusu asi dvě stě tisíc korun je zatím největší kulturní akce Žatce tradiční Dočesná. Může za to hlavně šetřivost sponzorů, ale i výdaje na zřízení další scény.

„Rádi jsme samozřejmě za jakýkoli příspěvek. Od sponzorů jsme ale letos dostali asi o dvě stě tisíc korun méně než vloni,“ zaznělo předminulou středu na tiskové konferenci rady města z úst Martina Veselého, ředitele Městského divadla v Žatci, které je každoročním pořadatelem Dočesné. Vypočítal, že například Ústecký kraj přispěl letos částkou o 50 tisíc nižší, než tomu bylo v minulých letech, stejně tak ČEZ dal o 75 tisíc méně. „Tři třicetitisícoví sponzoři z loňského roku nám letos třeba vůbec nepřispěli,“ udává Veselý další z několika příkladů šetření sponzorů. Pokud by příspěvky zůstaly ve stejné výši jako vloni, Dočesná by byla už nyní přibližně na nule. Což není tak špatný výsledek vzhledem k tomu, že se pro letošní 57. ročník náklady na ni zdvihly asi o tři sta padesát až čtyři sta tisíc korun, na něž vyjde rozšíření slavností o další scénu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video