Chmelovou korunku získala Kateřina Pastyříková

Veronika Salášková 2014-09-08 11:30:00

Žatec – Finálovým galavečerem v prostorách Chrámu chmele a piva vyvrcholil v sobotu 30. srpna nultý ročník soutěže Miss Chrámu chmele a piva. Dívky během něj soutěžily ve třech disciplínách, celou řadu dalších úkolů však plnili již v uplynulém týdnu v průběhu soustředění. Titul Miss nakonec obdržela Kateřina Pastyříková z Mostu. První vícemiss se stala Sabina Štaubertová ze Žatce a druhou vícemiss Kateřina Rabušicová z Kostic u Břeclavi.

Do soutěže se letos přihlásilo asi 200 dívek z celé České republiky. Do finále jich původně postoupilo dvanáct, ještě na poslední chvíli se ale v jejich sestavě odehrály změny. Nakonec zbylo osm dívek. „Jednu z dívek jsme museli vyloučit kvůli tomu, že nafotila snímky, které jsou v rozporu s pravidly soutěže. Další dvě vážně onemocněly a další nedostaly dovolenou, i když ji měly slíbenou. Povolali jsme proto jednu náhradnici,“ komentoval změny za organizátory Petr Šimáček. Na zbylou osmičku čekalo od středy 27. srpna soustředění v Žatci. Během něj si dívky odbyly některé z disciplín jako například ruční česání chmele, točení piva, správné nabídnutí piva hostovi či degustace piva. Kromě nácviku na galavečer podnikly finalistky také několik výletů – do Kadaně, na zámek Líčkov či na místní diskotéky.
Na finálovém večeru se na pódiu infocentra Chrámu chmele a piva dívky prezentovaly nejprve volnou disciplínou. Ta měla být nějak vztažena k pivu či chmelu. Objevilo se tak cvičení s chmelovou činkou na hudbu, tanec se stuhou, rumba a dvakrát dokonce vtipná recitace. Druhou disciplínu si užila zejména pánská část publika, byla jí promenáda v plavkách. Dívky při ní procházely celým infocentrem. Třetí disciplínou byla promenáda ve společenských šatech z dílny olomoucké návrhářky Marty Musilové. Pauzy mezi jednotlivými soutěžními úkoly pomohl moderátorovi večera Petru Šimáčkovi vyplnit žatecký zpěvák Martin Šeps.
Po sečtení hlasů asi od třiceti porotců byly slavnostně vyhlášeny výsledky. Druhou vícemiss se stala Kateřina Rabušicová z Kostic u Břeclavi a první vícemiss Sabina Štaubertová ze Žatce. Titul Miss Chrámu chmele a piva získala Kateřina Pastyříková z Mostu. Korunkou ji dekorovala Miss ČR 2004 Jana Doleželová, která byla jednou z porotkyň. Vítězná trojice se v sobotu 6. září představí návštěvníkům Dočesné na všech třech scénách. Vítězka by pak měla Žatec reprezentovat také v partnerském městě Poperinge v Belgii. V průběhu večera byla předána také ocenění pro Miss Sympatie. Naši čtenáři si za svou Miss Sympatie OHŘE MEDIA  zvolili Valentinu Malou ze Žatce. Fotogalerie k akci je dostupná zde

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video