Glosa Veroniky Saláškové: Specialisté na smíšenky

Veronika Salášková 2011-08-17 00:00:00

Dnešní moderní doba je dobou specializace, kdy se záběr odborníků stále víc a více zužuje. Vidíme to prakticky ve všech odvětvích. Není proto divu, že se tomuto trendu přizpůsobilo i podsvětí – minimálně zloději. V lounském okrese se nám tak zřejmě objevil organizovaný gang specialistů, kteří se zaměřili na vesnické prodejny smíšeného zboží. V předminulém týdnu jich v obcích na Žatecku a Podbořansku zvládli vyloupit hned sedm. 

O jejich odbornosti a nemalých zkušenostech mluví skutečnost, že za jednu noc stihli vyloupit čtyři prodejny v různých vesnicích. Dalším důkazem jejich „profesionality“ by mohl být úspěšný pokus o odlákání pozornosti – rozbití výlohy. To, že pak vyrazili krást úplně jinam, netřeba dodávat. Za noc udělali tři obce. Zabránit těmto činům nebo dokonce chytit pachatele zřejmě nebude vzhledem k rozlehlosti jejich působiště zrovna jednoduché. Těžko také budou místní v ostatních obcích držet kolem prodejen stráž se psy a s klacky v rukou, to tak maximálně naštvaní majitelé již vykradených krámů. Jak je teda chytit? Kdybychom zkusili sestavit pomyslný profil pachatelů podle věcí, jež kradou kromě tržby, vyšli by nám z toho těžcí alkoholici a kuřáci a závisláci na sladkostech. Můžeme si přát, aby se tyto experty podařilo policistům co nejdříve chytit, a prodejen, co jim padnou za oběť, bylo už jen minimum.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video