Pouť v Lubenci: Déšť přišel na konci

Jan Vnouček 2011-08-11 00:00:00

Lubenec – Dvacátý první ročník Vavřinecké pouti v Lubenci se probudil do mlžného, takřka podzimního rána. Předpovězené deštivého počasí ale již v pátek večer odfoukl svou country tancovačkou Průvan, a tak se v sobotu, do které byl naplánován hlavní program, obavy pořadatelů naštěstí nenaplnily. 

Návštěvníci si tedy mohli v areálu fotbalového hřiště v klidu zafandit při turnaji v malé kopané, utratit pár kaček u prodejních a pouťových stánků, potěžkat si výzbroj skupiny historického šermu Vítkovci, vyzkoušet atrakce „komediantů“ nebo si prohlédnout propracované a funkční miniatury místního modelářského kroužku. A protože patron lubeneckého kostela je mimo jiné ochráncem kuchtíků, nesměla chybět soutěž o nejlepší domácí bábovku. Odměněno bylo všech šest výstavních kousků, ale chuťové buňky přítomných za nejchutnější zvolily umělecké dílko Heleny Lucké, která zabodovala čokoládovou polevou. To už si své hody užívaly také ušní bubínky. Při pozitivní dechovce Lounské třináctky i  klasickém rocku The Beatles Revival si na své přišly postupně obě dvě uši. Všeobecné pouťové laskominy vyvrcholily večerní zábavou s kapelou J.I.H. 2001 Františka Baráka. Pršet začalo až v neděli dopoledne, když hasiči  dokončili soutěž v požárním sportu. Lubenečtí si to prostě uměli zařídit!

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video