V Trianglu vyroste městečko z buněk

Veronika Salášková 2014-10-13 13:38:00

Triangle – Nové městečko by mělo v příštím roce vyrůst na Žatecku. Vznikne v průmyslové zóně Triangle ze sestavy mobilních buněk. Zajistí zázemí až pro 256 lidí. Ústecký kraj, vlastník zóny, získal tyto buňky v minulém týdnu od Skupiny ČEZ.

Mobilní buňky v sobě skrývají osm objektů ubytoven o celkové podlahové ploše 3452 m2 a jeden objekt kuchyně s jídelnou. Zázemí tak zde může ve 128 pokojích najít až 256 lidí. Ubytovny jsou vybaveny postelemi, skříněmi, židlemi i stolky, a to včetně peřin i povlečení. Nechybí ani kuchyňka, sprchy i společenská místnost. Skupina ČEZ využívala objekty v rámci výstavby nového zdroje v elektrárně Ledvice.
„ČEZ nám buňky nabídl v rámci dobrých vztahů a díky gentlemanské dohodě za ně zaplatíme pouze procento z pořizovací ceny,“ říká hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Kraj by tak měly vyjít na 738 tisíc korun.
Městečko, které ponese název Triangle City, by mělo sloužit řidičům kamionů, kteří do zóny přivážejí a odvážejí materiál, stavebním dělníkům a firmám, které brzy začnou stavět novou továrnu. Otevření ubytovacího areálu v zóně Triangle je v plánu příští rok v září. Mobilní buňky musí být předtím demontovány, přesunuty z Ledvic do Triangle, kde budou následně smontovány.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video