Vytoužené hřiště se začíná stavět

Jan Vnouček 2014-10-13 13:42:00

Vroutek – Děti a sportovci ve Vroutku se radují. Z ministerstva školství přišla minulý týden dobrá zpráva, že do města míří vytoužená dotace na výstavbu sportovně rekreačního areálu u základní školy. Velkorysý komplex složený z nového atletického oválu, víceúčelového sportovního hřiště a hřiště pro menší děti vyroste na současné nevyhovující antukové ploše. O víkendu již došlo k předání staveniště dodavateli.

„Dnes již mohu říci, že dotace 5 miliónů korun na hřiště je přiklepnuta. Výběrové řízení za účasti pěti firem vyhrála společnost Philipp, sportovní trávníky,“ informoval o žhavé novince vroutecký starosta Jaromír Kubelka. Společnost se sídlem v Praze si zakázku vysoutěžila za cenu cca 7 miliónů korun. Dvoumiliónovou spoluúčast zajistí město.
Veřejnou diskuzi vzbudila uvažovaná změna povrchu víceúčelového hřiště. To totiž místo původně uvažovaného tartanu dostane moderní umělý trávník.
Změnu si vyžádaly stanovené dotační podmínky. Vroutečtí ve snaze o získání státního příspěvku zvolili strategii, že o dotaci požádal místní fotbalový klub. Žádost tak podle Kubelky měla mnohem větší šanci na úspěch, než kdyby si žádost podalo přímo město. „Proto hřiště muselo splňovat parametr, aby se na něm dal hrát i fotbal. Jinak by na dotaci nebyl nárok,“ vysvětlil nejvyšší představitel radnice. „Hřiště je ale stále víceúčelové. Snad kromě tenisu na něm většina ostatních míčových sportů hrát půjde,“ uklidňuje ostatní sportovce Kubelka.
Hřiště by mělo sloužit jak škole a sportovním klubům, tak i veřejnosti. Vroutečtí získali ministerskou dotaci až napodruhé, původně mezi úspěšnými žadateli nefigurovali.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video