Výslechy v příjemném prostředí

Veronika Salášková 2014-10-20 12:52:00

Žatec – Výslechová místnost vznikne v nejbližších měsících v prostorách sociálního odboru v Žatci. Určená bude zejména k výslechům mladistvých a nezletilých. Město na ni získalo dotaci od ministerstva vnitra.

Výslechové místnosti vznikají v současné době na úřadech v rámci sociálně-právní ochrany. Jedná se o chráněný prostor, který působí neformálním dojmem. Přesto je však vybaven tak, aby zde mohly probíhat policejní výslechy mladistvých a nezletilých, ať už se jedná o pachatele, nebo oběť či svědka trestného činu nebo nějaké pato-logie. Jedním z cílů výslechové místnosti je odbourání traumatizace obětí a svědků ze strohého prostředí policejní stanice. Místnost bude také vybavena různými herními prvky, které mohou napomoci zjistit podrobnosti trestného činu. Místnost však bude mít širší využití. Používána bude také jako pohovorová místnost se žadateli v rámci náhradní rodinné péče, nebo při projednávání zapeklitějších rodinných neshod.
V Žatci výslechová místnost vznikne v budově radnice v ulici Obránců Míru v prostorách sociálního odboru, které se na úřadě uvolnily po odstěhování úřadu práce. Místnost bude také vybavena nahrávací technikou a speciálními okny, aby do ní nedoléhal ruch z ulice.
Na vybudování tohoto prostoru získalo město od ministerstva vnitra dotaci 51 tisíc korun. Zbývajících 60 tisíc dodá ze své kasy. Výslechová místnost by měla vzniknout nejpozději do konce roku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video