Podnapilí romští výrostci obtěžovali kolemjdoucí

Veronika Salášková 2011-05-06 02:36:00

Žatec – Výtržnost v centru Žatce na náměstí Svobody řešili v polovině dubna místní policisté za asistence strážníků. Skupina podnapilých romských výrostků tam okolo 17. hodiny obtěžovala chodce.

„Na náměstí zastavovali kolemjdoucí a vulgárně na ně pokřikovali. Lidé před nimi utíkali a schovávali se do obchodů,“ sdělil svědek události Libor Dongres. Napadli také vietnamského obchodníka, který na ně vyběhl ze své provozovny, protože mu údajně měli poškrábat auto.
Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR. Zároveň ale také anonymní telefonát zavolal městskou policii.  „Na náměstí byl křik, vyšly jsme proto ven z obchodu, podívat se co se děje,“ popisují prodavačky jedné prodejny na náměstí, které si nepřály být jmenovány. „Stál tam vietnamský obchodník a držel se za oči. Prý mu do nich jeden z Romů nastříkal slzný sprej, protože jim nadával, že mu poškrábali auto. Nejstarší z Romů, asi vůdce skupiny, sprostě pokřikoval na policisty.“
Zraněného Vietnamce hlídka městské policie odvezla k ošetření do žatecké nemocnice, proti agresorům však ani jedna z bezpečnostních složek razantněji nezasáhla a nechala je odejít.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video