Hany Greisiger se stal mistrem světa v K-1

Redakce 2014-12-01 13:50:00

Žatec – Mistrovství světa v kickboxu pořádala ve dnech 10. až 15. listopadu světová kickboxerská federace WKF v Praze ve Sparta Areně. Za Českou republiku a žatecký oddíl G-Titán byli nominováni David Nekola, David Meduna a Hany Greisiger. Poslední jmenovaný, Hany Greisiger, při-tom dosáhl na titul nejvyšší a stal se mistrem světa v K1 v nejobsazenější kategorii.

David Nekola nastoupil v kategorii K1 do 67kg, kde mu nešťastný los nalosoval tvrdého Francouze Alexe Baskima. Francouz se celý zápas výborně pohyboval a rozkopával Nekolovi levou nohu a poté ve třetím kole naskočil tvrdý zadní direkt, který Nekolu poslal do počítání a zlomil mu nos a tím žateckého bojovníka vyřadil v prvním zápase mistrovství světa. „David měl smůlu, že na tohoto Francouze narazil hned v prvním kole. Baskima vyhrál i další zápasy a stal se v této kategorii mistrem světa," zhodnotil Láďa Blail, manažer G-Titánů. Žatecký David Meduna na tom nebyl o mnoho lépe, v kategorii lowkick –81kg proti němu nastoupil Paul Versalio, taktéž bojovník z kvalitní francouzské reprezentace. Francouz byl v boxérských kombinacích přesnější a to rozhodlo, že Meduna prohrál s rozdílem několika málo bodů. V této méně obsazené kategorii dosáhl Meduna poté na pěkné třetí místo.
Obrovský úspěch české reprezentaci a G-Titánům přinesla velká žatecká naděje Hany Greisiger, který byl nominován do nejobsazenější mužské kategorie K1 –81kg. Hanymu taktéž do prvního kola přisoudil los Francouze René Dione. Francouz byl v prvním kole lepší než Hany a lehce vyhrával. V druhém kole ho začal Greisiger dotahovat a v tlaku poslal soupeře k zemi kopem do hlavy. Francouz se skácel a přitom spadl na Hanyho a poslal ho také k zemi. Greisiger se záhy zvedl a odešel do bílého rohu, Francouz zůstal ležet a byl odpočítán. Greisiger tak v prvním zápase zvítězil K.O. a postoupil do semifinále. Tam ho čekal slovenský reprezentant Tomáš Gut, který je velice nepříjemný soupeř s tzv. ocelovou bradou. „Na Hanyho tvrdé údery moc nereagoval a jel si svoje kombinace, ale i tak konečný verdikt rozhodčích zněl těsně pro českého reprezentanta. Hany vyhrál a postoupil tak do finále, kde ho měl čekat buď Holanďan, nebo Belgičan,“ komentoval průběh zápasu Blail.
Finále proběhlo o dva dny později v pátek 14. listopadu a Greisigerovým soupeřem se nakonec stal Holanďan Fernando Nogueira, který vyhrál druhou stranu pyramidy, neboť holandská škola na styl K1 je nejlepší v Evropě. Greisiger nastoupil do zápasu s obavami a se zraněními z předchozích zápasů. Hned v prvním kole se ale ukázalo, že obavy byly zbytečné, neboť po několika kombinacích Greisiger Noguieru tvrdě natrefoval a přetáhl diktát zápasu na svoji stranu. První kolo vyhrál na body, ve druhém kole dokonce poslal direktem Holanďana k zemi. „Noguiera byl počítán, ale bohužel se zvedl a zápas pokračoval. Třetí kolo bylo již pod vedením Greisigera, který kolem Holanďana lehce kroužil a tvrdě ho trefoval,“ popsal Láďa Blail. Zápas tak skončil jednoznačně ve prospěch českého reprezentanta 3:0. Hany Greisiger se stal Mistrem světa v K1 do 81kg. Pro českou reprezentaci a město Žatec tak získal obrovský úspěch – Titul světového šampiona. „Tímto klub G-Titán děkuje za finanční podporu, která nebyla zbytečná, Ústeckému kraji a městu Žatec,“ dodal Blail.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video