Kdo podal návrh na neplatnost voleb se už ví, ale jak to bylo doopravdy?

Pavel Macák 2014-12-03 08:02:00

Postoloprty – Klubko předvolební záhady se nyní podařilo rozplést policistům postoloprtského oddělení. Tam totiž podal trestní oznámení bývalý starosta Václav Ibl na neznámého pachatele, který zneužil jeho jméno a 24. října podal na Krajský soud návrh na neplatnost hlasování a neplatnost voleb. V něm se konstatovalo, že „…volební strany č. 8 Občané pro město a venkov – nezávislí vyhrála neoprávněně, neboť používala v předvolební kampani rasisticky zaměřená hesla proti nepřizpůsobivým občanům našeho města…“. Václav Ibl se proti tomu okamžitě ohradil a požádal Krajský soud, aby okamžitě toto podání návrhu odložil, protože on toto tento návrh k soudu nepodával. To se také stalo a Krajský soud v Ústí nad Labem 29. října svým usnesením řízení zastavil.

Téhož dne se na policejní oddělení v Postoloprtech dobrovolně dostavil s podáním vysvětlení bývalý místostarosta Miroslav Solar, protože se domnívá, že se také stal obětí podvodného jednání někoho, kdo zneužil jeho osobu k podání stížnosti na průběh voleb. Solar uvedl, že jeho volební sdružení se dohodlo těsně po volbách s Miroslavem Krbcem, Luborem Andreasem, Rostislavem Michalčíkem a Lenkou Kováčovou, že podá návrh na zneplatnění voleb. „Tento návrh jsme chtěli podat, abychom oddálili z taktických důvodů konání ustavujícího zastupitelstva,“ uvedl Solar. S Andreasem pak společně sepsali návrh na neplatnost voleb a Solar jej měl 24. 10. ráno odvézt na Krajský soud.

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu, který vychází dnes 3. prosince.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video