Soud rozkrývá prodej marihuany ve Vikárce

Jarka Cibulková 2014-12-08 13:16:00

Louny – Chcete si koupit „trávu“, nejdříve si musíte koupit něco k pití. Takové pravidlo fungovalo při prodeji marihuany v bývalé Vikárce, nyní baru Kingston, v Lounech. Tipec prodejcům drog zatrhl až zátah policistů v červnu letošního roku. Dealeři nyní stanuli před Okresním soudem v Lounech.

Obžaloba státního zástupce obvinila z šíření toxikomanie čtyři muže z Lounska a středních Čech, provozovatel baru se nachází ve vyšetřovací vazbě, ten jediný také svou vinu popírá, zbývající tři obžalovaní se byť jen částečně k činu doznali.
Ve středu si soud předvolal více než desítku svědků, většinou šlo o zákazníky, kteří bar navštěvovali převážně kvůli koupi marihuany. Matka provozovatele baru vypověděla, že si myslí, že celý skutek je vykonstruovaný, sice trávu v baru cítila, ale nikdy neviděla prodej. Zajímavé byly i popisy údajného prodejce v baru, ani jeden identit se neshodoval.
„Řekl jsem, že chci pytlíček se zelenou látkou, takhle jsem si tam koupil postupně čtyři gramy, dal jsem mu vždycky dvě stovky a odešel jsem,“ vypovídal jeden z uživatelů marihuany. „Koupil jsem si pití a barmanovi jsem dal dýško 200 korun, pak mi na stůl přinesl chlap grip s trávou,“ měl jiné zkušenosti další svědek.
Důležité byly také výpovědi barmanek. „Když došla tráva v baru, tak to kluci zajistili. Matka jednoho z obžalovaných se po razii pokoušela bar znovu otevřít, ale nechodilo tam už tolik lidí,“ znělo z úst svědkyň. Na otázku soudkyně, jak si vysvětluje, že už nebyly takové kšefty jako před policejním zátahem, obsluha odpověděla, že se tam pak už neprodávala tráva.
Na dalším jednání budou opět vyslechnuti důležití svědci, o případu vás budeme informovat.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video