Smrt fotbalového funkcionáře potrestána

Jarka Cibulková 2014-12-17 13:19:00

Louny – Tři roky žaláře si od Okresního soudu v Lounech odnesl devětatřicetiletý Tomáš Hrnčíř z Karlovarska, který byl odsouzen za zavinění dopravní nehody, při níž zemřela fotbalová legenda Zdeněk Kovář. Zároveň viníkovi nehody soud vyřkl zákaz řízení na tři roky. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.

Posledním slyšeným svědkem byla znalkyně z oboru soudního lékařství, která se vyjadřovala k nitro kloubní zlomenině levého bérce, kterou obžalovaný při nehodě utrpěl. Po nehodě, když byl ošetřován v ústecké nemocnici, se u něj v náprsní kapse našel pervitin v hodnotě téměř sto tisíc korun. Obžalovaný neustále tvrdí, že obálku s logem České spořitelny našel po nehodě na komunikaci. Znalkyně ovšem jasně uvedla, že na končetinu, která ztratila svou celistvost, si nemohl v žádném případě stoupnout, natož vylézt z auta, udělat pár kroků a opět si sednout na místě řidiče.
Státní zástupce navrhoval obžalovanému represivní trest ve výši tří let ve věznici s dozorem a zákaz řízení na pět let. „Dnes slyšená znalkyně jasně vyvrátila obhajobu obžalovaného, že drogu našel po nehodě na komunikaci, navrhuji proto jasně represivní trest,“ odůvodnil svůj závěrečný návrh doktor Koželuh.
Více informací najdete v dnešním vydání Lounského pressu s datem 17. prosince.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video