Novoroční anketa starostů obcí Podbořanska

Lucie Steklá 2015-01-08 13:33:00

1. Když se ohlédnete zpět do hloubi všech důležitých politických i kulturních událostí našeho města v uplynulém roce 2014 co v nich s odstupem času vidíte? Které události za důležité považujete a které naopak ne?

Radek Reindl, starosta města Podbořany
1. Za důležité osobně považuji to, že se nám podařilo splnit valnou většinu z toho, co jsme deklarovali. Ať je to otevření nové mateřské školky, zateplení a výměna oken u Masarykovy školy, Základní školy Husova 276, školní jídelny i Domu dětí a mládeže, nové zázemí pro tenis a rekonstrukce šaten v TJ Tatran, nové zázemí hřiště v Buškovicích nebo plynofikace a nová kanalizace v poslední neplynofikované lokalitě Na Kopci. K tomu spousta dalších věcí. A za velmi důležité považuji, že město toto dělá, na rozdíl od některých jiných měst, zcela bez dluhů a úvěrů.
Václav Beneš, starosta obce Blatno
1. Nebudu se zabývat politickými událostmi,ale významných událostí v r. 2014 bylo několik tj. v únoru otevření nové Mateřské školky pro 24 dětí, v srpnu byly zahájeny práce na Bytovém domu pro seniory, v březnu 2015 by se měl slavnostně otevřít. V obci Malměřice byly na místních komunikacích položeny živičné povrchy. Byla pořízena z dotačních prostředků technika na úklid obce a sekání příkopů včetně odvozu biologického odpadu pro občany (zdarma).
Jitka Dondová, starostka obce Petrohrad
1. Vlastně celý rok 2014 se nesl ve znamení očekávání výsledku komunálních voleb, v zastupitelstvu panovaly obavy před začínáním nových větších akcí a investic.Přesto zastupitelstvo došlo k závěru, že je třeba pracovat na přípravě akcí do dalšího volebního období bez ohledu na to, kdo se po volbách ujme vedení obce.V dobré víře jsme proto začali s přípravou některých akcí. Díky tomu můžeme využít již začátkem roku 2015 některých výzev k podání dotací.  Každá událost, která se v průběhu roku odehrála byla pečlivě plánována tak, aby byla ku prospěchu obce.
Zbylé otázky a odpovědi všech starostů, najdete v dnešním Regionu Podbořanska

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video